”Katseen kohteena: sinä, minä, hän” -näyttely esillä viimeistä viikonloppua la 27.4. – su 28.4.

”Katseen kohteena: sinä, minä, hän” -näyttely esillä viimeistä viikonloppua la 27.4. – su 28.4.

Mikäli et ole vielä ehtinyt tutustumaan Kankaanpään kaupunginmuseon hienoon muoto- ja henkilökuvanäyttelyyn ”Katseen kohteena – sinä, minä, hän”, nyt on viimeistään sen aika. Näyttely on nimittäin auki viimeistä viikonvaihdettaan tulevana lauantaina ja sunnuntaina. Samalla voit kiertää museon perusnäyttelyt.

Kankaanpään kaupunginmuseon näyttely ”KATSEEN KOHTEENA: sinä, minä, hän” nostaa esiin alati taiteilijoita kiehtovan kuvauskohteen eli ihmisen itse. Olipa teos maalaus, veistos tai mikä tahansa, kuvauksen kohteena oleva henkilö on aina taiteilijan/kuvaajan näkemyksen armoilla. Pelkkä tekninen taituruus ja valokuvamainen toisto eivät tekemiseen riitä, vaan taitava tekijä menee pintaa syvemmälle. Taiteilija on taikuri, joka johdattaa katsojan kohtaamaan kuvattavastaan jotain oleellista ja aitoa.

Ihmiskuvauksen historia ulottuu aina esihistoriallisen ajan kuolemankulttikuviin saakka. Antiikin ajan ihmiskehoa ihannoiva kuvaustapa katkesi kristinuskon kuvakielteisyyteen. Renessanssin aikana yksilön kuvaaminen nousi uuteen kukoistukseen tunnetuimpana esimerkkinä Leonardo da Vincin ”Mona Lisa”. Valokuvan keksiminen ja abstraktin taiteen synty ovat olleet muotokuvataiteen murroskohtia, mutta ihminen aiheena ei silti koskaan ole kadonnut. Nykytaide on tuonut uusia tarkastelutapoja, näköisyyden sijaan moni taiteilija valottaa ihmisen identiteettiä yhä monipuolisemmin.

Näyttelyssä on mukana niin virallisia tilausmuotokuvia kuin vapaita henkilökuvia lähes 30 taiteilijalta.

Näyttely on avautunut toukokuussa 2018 ja se on esillä Kankaanpään taidemuseossa aina 28.4.2019 saakka.

Kaupunginmuseo Niinisalossa (Museokatu 10) on avoinna talvikaudella la-su klo 12–16. Kannattaa poiketa samalla vaikka Sotilaskoti Niinisalossa munkkikahvilla!