Musiikkiopiston Soiva Viikko käynnistää jälleen tapahtumarikkaan kulttuurikevään

Musiikkiopiston Soiva Viikko käynnistää jälleen tapahtumarikkaan kulttuurikevään

Soiva Viikko on Kankaanpään musiikkiopiston erityinen tapahtumaviikko, jolloin musiikkiopiston soittajat ja opettajat jalkautuvat eri paikkoihin ilahduttamaan yleisöä hienoilla esityksillään. Tänä vuonna pidetään esimerkiksi koululaiskonsertteja Venesjärvellä, Honkajoella ja Pomarkussa, lisäksi ohjelmassa on soitinesittelyitä sisältäviä konsertteja Merikarviassa ja Siikaisissa sekä konsertti Mäntykalliokodissa.

Kankaanpäässä Soivalla Viikolla järjestetään seuraavat konsertit:

Koko Soivan Viikon kalenterin näkee Musiikkiopiston sivulla. Päätapahtuma Soivalla Viikolla on keskiviikon Laulun juhla Kankaanpääsalissa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

Soivalla Viikolla ei pidetä musiikkiopiston oppilaille tavallisia opetustunteja vaan luvassa on erilaisia työpajoja ja teemakursseja. Oppilaat pääsevät mm. urku- ja cembalo-työpajoihin, impro- ja sävellyspajoihin sekä tutustumaan musiikkiteknologiaan. Sellistit ahertavat Vesa Vaahtorannan pitämällä mestarikurssilla.

Kevät jatkuu monipuolisten kulttuuritapahtumien merkeissä

Kevät on kulttuurin ja taiteen aikaa Kankaanpäässä eikä vuosi 2019 tee tähän poikkeusta. Kankaanpään monipuolista kulttuuri- ja taidetarjontaa halutaan nostaa vahvemmin esiin keräämällä kevään eri tapahtumat Kulttuurikevät-kokonaisuuden alle. Musiikkiopiston monipuolisen ohjelman lisäksi kevääseen mahtuu mm. museon, kirjaston sekä kulttuuri- ja nuorisopalveluiden tuottamia tapahtuma.

Nyt on myös meneillään jo useita näyttelyitä:

  • 6.3.–30.3. Kankaanpään galleriassa ”Kankaan Päähänpistoja” -näyttely
  • 7.3.–22.3. Taidekoulun galleriassa Neljä maata ja neljä tarinaa sekä Heikki Korkala ja Milla Tervakangas
  • 8.3.–17.3. Liikuntakeskuksen prosenttitaidehankkeen kilpailuehdotukset nähtävillä kirjaston aulatiloissa
  • Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–16 Kankaanpään kaupunginmuseossa perusnäyttelyiden lisäksi ”Katseen kohteena: sinä, minä, hän -näyttely”

Kirjastossa on myös ohjelmaa tarjolla:

Kulttuurikevääseen kuuluu lisäksi SAMK Kuvataide Kankaanpään järjestämä taideviikko, joka on luvassa toukokuussa. Ohjelmassa on myös monen yhdistyksen tarjoamaa kulttuuriohjelmaa. Täydentyvä ohjelma löytyy kaupungin tapahtumakalenterista ”Kulttuurikevät” -hakusanalla sekä verkkosivuilta www.kulttuurikevat.fi.

Lisätiedot:

Soiva Viikko

Eeva Kulhua, vs. rehtori, Kankaanpään Musiikkiopisto

044 577 2461, [email protected]

Kulttuurikevät-kokonaisuus

Johanna Luotolinna, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kankaanpään kaupunki

044 577 2212, [email protected]