Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
02 huhtikuu tiistai

Kankaanpään galleriassa “IHMETYKSIÄ”

02 huhtikuun 2019, 18:00 - 02 huhtikuun 2019, 20:00
Kankaanpään Galleria, Jämintie 2 D
Kankaanpää, 38700 Suomi

”Ihmetyksiä” on Sari Porttilan, Katriina Mäkelän ja Monna Laaksonen ryhmänäyttely, joka on esillä Kankaanpään galleriassa 3.-27.4. Avajaiset pidetään ti 2.4. klo 18-20. Galleria on avoinna ke 12-18, to-pe klo 12-16 ja la klo 11-14.

Taiteilijat ovat toisen vuosikurssin opiskelijoita Kankaanpään Taidekoulussa. Näyttelyn nimi juontuu uteliaisuudesta ja luovuudesta, jolle tämä luovuus toimii polttoaineena. Kuvataiteilijaksi opiskelu on prosessi joka usuttaa kehittymään ja tutkimaan omia rajojaan. Tämä avaa opiskelijan katseelle myös kokonaan uuden maailman, tai haastaa muokkaamaan vanhan, jo tutuksi tulleen. Samoin elämä ja siinä toteutuva ikuinen muutos kehottaa löytämään uusia näkökulmia. Uteliaisuus itseen ja ympäristöön tuottaa jatkuvasti erilaisia tapoja nähdä, ja kokea näkemäänsä. Jokainen näyttelyn taiteilijoista on pukenut näitä kokemuksia teoksiinsa omalla tavallaan.

Sari Porttilan PÖTKIÄISELLENI -kokonaisuuden näyttelytyöt on tehty jo hänen odottaessaan esikoistaan, sekä vauvan ensimmäisen kahden elinkuukauden aikana. Äidiksi kasvaminen, sekä uuteen elämänvaiheeseen sopeutuminen on antanut teoksille inspiraation sekä toki värittänyt itse teosten valmistusprosessia. PÖTKIÄISELLENI käsittelee äitiyttä ja vauva-aikaa tuoreen äidin näkökulmasta, toiveineen, iloineen ja huolineen.

Sari Porttilan CV

Katriina Mäkelä pohtii maalauksissaan omaa todellista elämäänsä, todellisia hetkiä, jotka ovat tapahtuneet oikeasti tietyssä ajassa ja paikassa. Näitä hetkiä hän on kuvannut puhelimen kameralla, ja kuvat toimivat innoituksena hänen maalauksilleen. Voisi sanoakin, että hänen tärkeimmät työvälineensä ovat matkapuhelin ja eletty elämä. Maalauksissa voi havaita myös elementtejä, jotka perinteisesti voitaisiin ajatella valokuvan ilmiöinä; kuvasuhteet, salamavalon heijastuminen, kuvan tärähtäneisyys, terävyys ja sumeus. Taiteilija haluaa ottaa ne osaksi maalauksiaan, eikä muokata niitä ”hyvän maalauksen” mukaisiksi.

Katriina Mäkelän CV

Monna Laaksonen on viime vuoden aikana tutkinut hämärää valoa ja niitä ominaisuuksia joita pimeä, valoton tila tuottaa. Kuinka näkemisen kokemus muuttuu kun muodot ja tilat valon poissaollessa muuttuvat viitteellisksi? Hän ei ole niinkään kiinnostunut näissä teoksissaan välittämään mitään sanomaa, vaan enemmänkin kokemusta. Maalausten mustuus on tuotettu kerrostamalla eri värejä ja pyrkimällä tuottamaan mahdollisimman intensiivinen väri.

Monna Laaksosen CV

Tiedot
Päivämäärä: 2.4.2019
Aika: 18:00 - 20:00
Tapahtuma kategoriaKulttuuri ja taide
Tapahtumapaikka
Paikka: Kankaanpään Galleria
Osoite: Jämintie 2 D
Kankaanpää, 38700 Suomi

+ Google Map
Puhelin: 044 935 1619
Järjestäjä
Nimi: Kankaanpään Taideyhdistys
Puhelin: 0458546161
Sähköposti: