Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
01 kesäkuu lauantai

Kankaanpään galleriassa Lea Bisio ”Palasista koostuva” ja Saara Nurmi ”Hetki tunteiden välissä” -näyttelyt

01 kesäkuun 2019, 11:00 - 01 kesäkuun 2019, 14:00
Kankaanpään Galleria, Jämintie 2 D
Kankaanpää, 38700 Suomi

Kankaanpään galleriassa 8.5. – 1.6. kaksi kiinnostavaa näyttelyä: Lea Bisio ”Palasista koostuva” ja Saara Nurmi ”Hetki tunteiden välissä”

Molempien näyttelyiden avajaiset tiistaina 7.5. klo 18-20.

Kankaanpään galleria on avoinna ke 12-18, to-pe 12-16 ja la 11-14.

Lea Bisio: Palasista koostuva

Palasista koostuva/Peacemeal – mosaiikkiteokset tuovat nähtäville kuvataiteilijan teoksia joissa erilaiset mosaiikkimateriaalit, värimaailmat ja aiheet tuottavat monipuolisen ja rikkaan näyttelykokonaisuuden.

Näyttely nostaa esille myöskin erilaisia lähestymistapaa ja hienon esimerkin tuhansia vuosia tunnetun mosaiikkitaiteen nykysovelluksesta.

Palasista koostuva tarkoittaa palojen liikettä ja rytmiä. Palat voivat olla värillistä lasia, kiveä, keramiikkaa tai muutakin materiaalia ja muodot kaksiulotteisesta alkaen täysplastiseen toteutukseen.

Rytmiä ja väriä tästä näyttelystä hakeva ei tule pettymään.

https://www.facebook.com/mosaiikintekija

https://twitter.com/LeaBisio 

Saara Nurmi: Hetki tunteiden välissä

Saara Nurmi on porilainen taiteilija, joka opiskelee kolmatta vuotta Kankaanpään Taidekoulussa (Satakunnan Ammattikorkeakoulu). Nurmen vahvimmat alueet löytyvät kuvanveiston ja valokuvapohjaisten menetelmien piiristä. Kuvanveistossa hän on käyttänyt viimeaikoina materiaaleina enimmäkseen pronssia ja keramiikkaa. Eri materiaalien ja orgaanisten muotojen yhdisteleminen antaa tunnetuille muodoille ja materiaaleille uusia merkityksiä. Poltettuun ja vahattuun puunoksaan yhdistetyt pronssiin valetut kasvit assosioituvat merkityksissään moniuloitteisiksi ajatusten kirvoittajiksi.

Työstäessään teoksia niille muodostuu Saara Nurmen ajatuksissa hyvinkin voimakkaita narraatioita. Kun teos on valmis siirtymään esitettäväksi, on taiteilija kiinnostunut kuulemaan muiden mieliin virittyviä tarinoita näkemästään. Teokset ovat visuaalisia kertomuksia hetkistä tunteiden välissä. Työn valmistuminen on hetki missä tekijän ajatukset päättyvät ja katsojan ajatukset alkavat. Se on hetki missä mahdollisesti hyvinkin uuvuttava työstressi muuttuu odottavaksi innostukseksi. Kyseessä on yksi hetki tunteiden välissä.

Saara Nurmen ensimmäinen laajempi yksityisnäyttely, ”Hetki tunteiden välissä”, esittelee kahden toistaiseksi jatkuvan prosessin tämänhetkiset tilat installaatioina ja valikoiman viimeaikaisia veistoksia. Toinen installaatioista tutkii taiteilijan omaa näkemystä itsestään. Teoksen pääosassa on vanhat lakanat, joille Nurmi on valottanut fotogrammeina mm. itsensä ja erilaisia pitsejä. Lopputulos on hyvin maalauksellinen vaikka kyseessä on vanha valokuvapohjainen menetelmä. Syanotypia tuottaa aina preussin sinisen värin, mutta vastaavalla tavalla käytettävät Solarfast-liuokset mahdollistavat hyvinkin laajan väriskaalan käytön.

Teoksessaan ”Menneisyydestämme tulevaisuuteenne?” Nurmi on tutkinut omaa sosiaalista verkostoaan ja sen muistia perinteisten viherkasvien pistokkaiden kautta. Hän on keskustellut projektistaan ihmisten kanssa ja keskustelujen perusteella monet ovat tuoneet pistokkaita. Saara Nurmi on kirjoittanut kasvien tunnetun paikka- ja henkilöhistorian muistiin. Nämä muistiinpanot tulevat olemaan suuressa osassa tekstiä mikä tulee osaksi kahta loppukesästä julkaistavaa ryhmäjulkaisua. Pistokkaat pitää lopulta istuttaa multaan ja Nurmi on tehdyt intuitiivisesti keraamiset ruukut saamilleen kasveille. Hän on ruukkua muovaillessaan keskittynyt ajattelemaan kasvia ja sen antanutta henkiolöä. Pistokasprojektiin on liittynyt myös keväällä 2019 toteutunut ruukkupaja, jossa osallistujat tekivät keramiikkaruukut omille kasveilleen. Kokonaisuus koostuu sosiaalisen veistoksen, relaatioestetiikan ja yhteisötaiteen muodostamasta kudelmasta.

Tiedot
Päivämäärä: 1.6.2019
Aika: 11:00 - 14:00
Tapahtuma kategoriaKulttuuri ja taide
Tapahtumapaikka
Paikka: Kankaanpään Galleria
Osoite: Jämintie 2 D
Kankaanpää, 38700 Suomi

+ Google Map
Puhelin: 044 935 1619
Järjestäjä
Nimi: Kankaanpään Taideyhdistys
Puhelin: 0458546161
Sähköposti: